Kush e krijoi Zotin?!


 

Na rrëfen Ebu Davudi HUrejre, radijallahu anhu,se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë:

I vjen shejtani dikujt prej jush e i thotë: kush e ka krijuar këtë? KUSH E KA KRIJUAR KËTË? DERI SA të thojë: kush e ka krijuar Zotin tënd?

Kur të vijë te ky nivel, kërko strehim te Allahu dhe ndalu nga këto mendime.

#Buhariu  #hadithe

عن أبي هُريرَة رَضِيَ الله عنه قال: قال رَسولُ الله صلَّى الله عليه وسلَّم: (يَأتِي الشيطانُ أَحدَكُم فيقول: مَن خَلَقَ كذا؟ مَن خَلَقَ كذا؟ حتى يقول: مَن خَلَقَ رَبَّك؟ فإذا بَلَغَهُ فَلْيَسْتَعِذ بالله وَلْيَنْتَهِ).

#رواه_البخاري

Shejtani i bën cytje secilit njeri, duke i sjellë në kokë pyetje dhe dilema në lidhje me krijimin e trupave qiellor që më në fund të parashtron dilemën kryesore: kush e krijoi Zotin?!

Përgjigja e pyetjeve paraprake është se Zoti i krijoi qiejt e tokën dhe të gjitha trupat qiellor. E kur të vish tek dilema: kush e krijoi Zotin, aty kërko strehim te Zoti nga kjo cytje, sepse ashtu mbrohesh nga vazhdimi i këtyre cytjeve dhe ndalo mendimin, sepse vazhdimi në këto mendime nuk të sjell asgjë të dobishme, madje mundet të fus në idhujtari. Në një transmetim qëndron: le të thotë: besoj Allahun!

Bekir Halimi

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *