Nuk shikohet numri i nxënësve


Metoda e muslimanëve të hershëm (es-Selefus-Salih) në përhapjen e diturisë

Imam Euzaiu, rahimehullah, thotë:

Vdiq Ata ibën Ebi Rebah, ditën që vdiq, ishte njeriu më i dashur tek njerëzit, mirëpo në tubimet e tij të diturisë kishte nëntë ose tetë njerëz.

Sijer, 5/84

Andaj nxënësi i dijes nuk duhet të ndal ligjeratat nëse numri i të pranishmëve në ato mësime është i vogël, por duhet të vazhdojë dhe të shpreson bereqetin për vete dhe për ata që janë të pranishëm.

Përktheu: BEKIR HALIMI

Artikuj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *